Babaúszás, hetente két-három alkalommal.

A babák kilenc hónapot magzatvízben lubickolva töltenek. A kicsik születésük után még körülbelül 6-7 hónapig hordozzák magukban a búvárreflex élményt. A búvárreflexet a csecsemőúszás alappillérének is nevezhetjük, hiszen ezt az ösztönös működést alakítjuk át feltételes reflexszé egy meghatározott módszerrel, melynek hatására a gyerekek az "ösztönös reflexes" időszak elmúltával is gond nélkül merülnek alá a vízben. A babaúszás a két, illetve három hónaposnál idősebb csecsemők szülő-baba kapcsolatának meghittségére épül. Ebben az életkorban nem célszerű a foglalkozásokat feladat orientálttá tenni, hisz ilyenkor még a legfontosabb az örömteli együttlét a mamával, papával, ami a vízben, a babák számára ismerős közegben történik. A foglalkozásainkon a szülők igényét és elképzelését figyelembe véve tudunk segítséget nyújtani a vízben a kicsiknek.

babaúszás

A babaúszás általános célja a speciális motorikus fejlesztés, a szociális viselkedés javítása és a gyermek pszichikai-fizikai fejlődése. Az anyával és/vagy apával történő úszás előterében mindig az öröm áll. A vízi foglalkozások alatt a szülő és a gyermek fontos közös tapasztalatokat gyűjthetnek a kommunikáció, a bizalom, a szeretetteljes kapcsolattartás terén. A heti 2-3 alkalommal történő úszás erősíti az immunrendszert és a koordinációs mozgás fejlődésében is óriási segítséget nyújt a babának. A babaúszás segíti a gyermeket a testi-szellemi fejlődés terén. A pozitív hatások megmutatkozhatnak a vérkeringésben, a tüdőteljesítményben, fokozza az izmok erejét és a gyermek szociális fejlődése és magatartása is kedvezően befolyásolható.

Uszodánk 31,5 C fokos vize és a megfelelő klíma biztosítéka az egészségmegőrzésnek. A babaúszáson a csecsemők használjanak úszó nadrágpelenkát, ami kialakítása folytán megakadályozza, hogy a medencék vize szennyeződjön, illetve nyáron, a strandon meggátolja, hogy kívülről olyan szennyeződés jusson be, amely az érzékeny testrészeket irritálhatja.

Nyáron az oktatáshoz segítséget nyújtunk az Ön kerti medencéjében!

Babaúszás időpontjai:

  • Kedd és csütörtök: 12.00 - 13.00,
  • Kedd és csütörtök: 18.30 - 19.30 (Egyéni gyakorlásra ad lehetőséget.)
  • Szombat: 8.00 - 10.00

<< angol-magyar nyelvű sportóvoda